Begagnade båtar
Language: EnglishSpråk: Svenska
SuomiDansk
Köp båt
Sälj båt
Sålda båtar - referenser
Sökuppdrag
 
Försäljningsvillkor
 
Blogg
Om Båtagent
Nyheter
Kontakta oss
 
Startsidan

One-off, Bill Tripp 54

1 950 000 SEK
One-off, Bill Tripp 54
Björn Hägerman
Vastaava välittäjä
Valmistusvuosi: 1996
Veneen sijainti: Ljusterö
Valmistaja: Yachting Development
Hinta  1 950 000 SEK / 189 431 EURO / 1 410 143 DKK

Kaikki kuvat Tulosta Technical Equipment Comments on Anthem by the owner

SOLD

2018-02-12

Anthem är en "one-off" båt ritad av Bill Tripp och byggd i mycket hög kvalitet. Anthem kommer aldrig att sätta begränsningarna för besättningen. Andre ägaren säljer nu en snabb och snygg skönhet!

Anthem är en vacker  54-fots Bill Tripp design, byggd 1996. Anthem ritades och byggdes i högsta kvalitet åt en amerikansk advokat från New England av Yachting Development på New Zealand.

Anthem sköttes exemplariskt, bl a kan nämnas en upgradering och proaktivt underhållsprojekt på $ 500 000 inför säsongen  2001.

Standard och kvalitet på inredningen är mycket hög och ger ett modernt, exklusivt och välskött intryck. Bilderna i denna annons, tagna av Båtagent i år, vittnar om detta.

Båtens layout fungerar lika bra under gång som i hamn, med en härlig ägarhytt för om masten såväl som sjökojer både i salong och akteröver för sömn vid segling över oceanerna.Träarbetet i inredningen är högklassigt och alla dynor och textilier är i mycket gott skick.

Alla installationer är mycket bra gjorda och är enkelt åtkomliga. Bland annat finns här en huvudmaskin från Yanmar på 100 Hk. Långseglingar blir ett sant nöje, med bl a stöd av 800 l diesel och 900 l vatten ombord. Vid mer kustnära segling hjälper även en 100 l septictank till att förgylla tillvaron inom lagens råmärken.

Anthem har en kraftfull och modern rigg. Mycket av drivet ligger i storseglet och båten seglas med fördel med genoafock och Code-segel, alt gennaker, beroende på vidstyrka och bog. Elektriska vinschar och en Park-Avenue bom underlättar ytterligare hanteringen av segelplanet. Snabbt och bekvämt.

Här är vad Robert Perry i Sailing Magazine tycker

Skrovsidorna och däcket är redo för att målas om, lämpligen genom att spruta med Awlgrip, eller att rolla med Double Coat. Den nuvarande färgen är Awlgrip i British Racing Green har blekts sedan skrovet lackades 2001. Funktionen är fortsatt god, så behovet är mer kosmetiskt. Detta är ett lysande tillfälle en att köpa en kraftfull segelbåt, med ett mycket brett användningsområde. Allt från segling i nordens olika skärgårdar, via lite kappsegling då och då, till ett varv runt jorden i vilken riktning man vill. Mängder med utrustning och reservdelar kortar startsträckan. Vad finns det att tveka på?Även inbyten kan vara av intresse.

Båtfakta:

Längd överallt (LÖA): 16,42

Bredd överallt: 4,48

Djupgående standardköl: 3,25

Deplacement   : ca 15 ton

Motor: Yanmar 4JH2-UTBE, 100 HP / 74 kW

Motortimmar: ca 4000 h

Storsegel: 90 kvm

Genua 3/ Jib: 60 kvm

Gennaker: 200 kvm

Dieseltank: 800 l

Vattentank: 900 l

Septitankar: 100 l072 322 23 10

Lue lisää veneestä Björn Hägerman

Kiinnostuitko


Mikä on 4+2?

Lisää kuvia kohteesta One-off, Bill Tripp 54

Surentaaksesi kuvat, paina nappia. Painamalla näppäimistön oikea/vasen nuolta siirytte helposti kuvasta toiseen.

Båtmäklare
18/6 -18 kl. 15:11
"Midsummer Solo Challenge by Båtagent - succén!"
Content

Feedback - Tyck till

Dina tankar och kommentarer är viktig för oss
- vi tar gärna emot förslag till förbättring.

Ditt namn
E-post (frivilligt)
Meddelande
How much is 3+4?