Begagnade båtar
Language: EnglishSpråk: Svenska
SuomiDansk
Köp båt
Sälj båt
Sålda båtar - referenser
Sökuppdrag
 
Försäljningsvillkor
 
Blogg
Om Båtagent
Nyheter
Kontakta oss
 
Startsidan

Hallberg-Rassy 45 

2 250 000 SEK
Hallberg-Rassy 45
Niklas Lindgren
Vastaava välittäjä
Valmistusvuosi: 1991
Veneen sijainti: Vindön
Valmistaja: Hallberg-Rassy
Hinta  2 250 000 SEK / 215 613 EURO / 1 607 371 DKK

Kaikki kuvat Tulosta Utrustningslista - Hallberg-Rassy 45 Hallberg-Rassy 45 Ingrid-Marie - historik IM layout

SOLD

2018-05-29

Hallberg-Rassy 45, Frers linjer och Rassys kvalitet gjorde, och gör, båten oslagbar på många sätt. Här är ett unikt exemplar som vårdats mycket ömt och uppdaterats kontinuerligt.

Hallberg-Rassy 45 har vunnit ARC, Atlantic Rally for Cruisers. Det gör den inte till en kappseglingsbåt, men visar på respektingivande fart över hav i full komfort och trygghet. Just denna kombination visade vägen framåt och utgör stadigt Hallberg-Rassys vinnande koncept.  Gradvis förfining av konceptet gör båtarna på många sätt både tidlösa och alltjämt moderna. Att dessutom kunna kombinera ovan med skönhet i linjerna och härlig seglingskänsla till rors är få båtar förunnat.

Denna HR 45 är med stor sannolikhet den finaste som finns på marknaden idag. Den har levt sitt liv i norra Europas vatten, och skötts och uppdaterats av välrenommerade varv på Orust, Martinssons i Svineviken och Adams Boat Care på Vindön. När man får veta att teakdäcket är original så låter det som ett skämt, men om man väger in inomhusförvaring varje vinter med översyn och endast ca 1300 timmar på Volvo Pentan så börjar det hela stämma. Botten epoxibehandlades 2011/2012.

Båten fungerar för segling från två personer till full besättning, detta tack vare ”knappsegling” med elektrisk hanterimg av segel, ”Orust-traditionellt” stark maskin, samt bogpropeller.

Inredningen är i en klass för sig med varsam uppdatering av allt, så att båten idag är "Hallberg-Rassy up-to-date". Dynor, el och elektronik uppdaterades mellan 2013 och 2015. Kyl och frys byttes då också ut, och dessutom förnyades och kompletterades all säkerhetsutrustning. Ombord finns även luftkonditionering, diskmaskin, watermaker, samt elverk. Här finns allt. Se utrustningslistan för alla detaljer.

Planlösningen är den för Hallberg-Rassy 45 kanske bästa med de symmetriska förliga kabinerna med toalett och dusch föröver, samt ägarhytten i aktern, givetvis med egen toalett och dusch. Salongen har de bekväma fåtöljerna om styrbord och stor u-soffa om babord runt det stora bordet. Här finns dessutom en extra sjökoj genom att ryggstödet på soffan kan fällas upp så att en övre koj bildas. Pentryt är sedvanligt både rymligt och sjöriktigt på Rassy-vis.

Sittbrunnen är skyddad med Hallberg-Rassys hard-top lösning. Vid dåligt väder är det enkelt att ta skydd och njuta av färden och vid fint väder ingår även det stora akterdäcket i ”sittbrunnen”. Här finns gott om svängrum samt sittplatser i push-pit, av engelsmän ibland kallat för GT-stolar.

Segel uppdaterades 2015/2016, och här finns förutom storsegel och genua i Hydranet, kutterstagsfock och spinnaker. Segelyta kan anpassas enkelt för i princip alla väder och bogar.

I denna Hallberg-Rassy 45 är allt i perfekt skick för att bara stiga ombord, njutbar från en kväll vid bryggan, via en helg för ankar, till varv efter varv runt jorden. Om det någonsin erbjudits ett tillfälle….

Till Hallberg-Rassy om HR 45

FAKTA
Längd: 14,12 m
LVL: 11,60 m
Bredd: 4,32 m
Djupgående 1,88 m
Deplacement: 16000 kg
Kölvikt: 6400 kg
Segelarea med fock: 95 m2
Bränsletank: 590 l
Vattentank: 1000 l





0709-50 59 89

Lue lisää veneestä Niklas Lindgren

Kiinnostuitko


Mikä on 3+4?

More Hallberg-Rassy for sale
Hallberg-Rassy 372, år 2010
Hallberg-Rassy 37 RESERVERAD, år 2007
Hallberg-Rassy 54, år 2009

Lisää kuvia kohteesta Hallberg-Rassy 45

Surentaaksesi kuvat, paina nappia. Painamalla näppäimistön oikea/vasen nuolta siirytte helposti kuvasta toiseen.

Båtmäklare
26/5 -20 kl. 13:33
"Märkliga tider"

Content

Feedback - Tyck till

Dina tankar och kommentarer är viktig för oss
- vi tar gärna emot förslag till förbättring.

Ditt namn
E-post (frivilligt)
Meddelande
How much is 7+5?